Frågor och svar

Kan jag göra syntest hos er?

Ja, absolut. Du kan göra syntest både i Värnamo och i Gislaved. Det bästa är att du ringer och bokar en tid. Ett syntest kostar 100 kronor.

Får min handledare vara med på lektionen?

Ja, det är något vi rekommenderar eftersom din handledare då också ser vad ni behöver öva på hemma.

Kan jag ha fler än en handledare?

Ja, du kan ha ett obegränsat antal handledare. Det viktiga är att varje handledare har gått en handledarutbildning.

Vad krävs för att bli godkänd som handledare?

Han eller hon måste ha genomgått en introduktionsutbildning (handledarutbildning) under de senaste fem åren. Handledaren måste godkännas av Transportstyrelsen innan ni får börja övningsköra. Vi har ett flertal handledarkurser som går med jämna mellanrum.

Hur lång tid tar det för mig att ta körkort? 

Det varierar från elev till elev. En genomsnittselev tar sitt körkort på ungefär två-tre månader, men mycket beror givetvis på hur mycket tid du är beredd att lägga på utbildningen. Går du en intensivutbildning kan det givetvis gå mycket fortare. Trafikverkets väntetider för kunskaps- och körprov (uppskrivning och uppkörning) kan också påverka.

Är jag försäkrad om det händer något?

Ja, du är försäkrad genom den trafikförsäkring som finns för övningsbilen.

Vad händer om jag får förhinder och inte kan komma till min körlektion?

Avbokning av inbokad körlektion ska ske senast dagen före. Gör du det på internet (via mail eller formulär) ska du göra det senast två dagar innan. Körtid på måndagar ska avbeställas senast fredag klockan 13.00. Körlektion som inte avbeställs enligt ovan debiteras eleven.